Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, żółtka, wiórki kokosowe, wlać 2 łyżki wody i wyrobić ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować, wyłożyć do przygotowanej tortownicy, nakłuć widelcem, włożyć do nagrzanego piekarnika ok 200 stopni i piec około 10 minut. Na zimne ciasto nałożyć wiśnie i wylać na nich tężejącą galaretkę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ech, tak, to musi być wspaniałe !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne ,lubię takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !