Sposób przygotowania

Figi posiekać, zagotować w 1,5 szklance wody. Odlać pół szklanki i rozpuścić w niej drożdże, zostawić na 10 minut. Do miski przesiać obie mąki, dodać sól, drożdże i wodę z figami, dobrze ciasto wyrobić i odstawić na 15 minut. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i podzielić na około 12 bułek. Formować owalne bułeczki, układać na przygotowanej blaszce, zostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać sezamem, włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni na ok 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !