Sposób przygotowania

Przygotować zaczyn - drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka dodać cukru i troszkę mąki i poczekać aż wyrośnie. Do zaczynu dołożyć pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Ciasto gotowe to takie na którym pojawiają się pęcherzyki powietrza. Z ciasta formować babeczki dodać dżem ewentualnie ser lub czekoladę. Każdą bułeczkę posmarować żółtkiem. Piec ok 10 min. w temperaturze 100-110\'C a następnie przełączyć na 200\'C i piec ok 20 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    dobrze, że od czytania się nie tyje :) na samą myśl już ślinka mi leci :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bułeczki zawsze są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Idealne na śniadanie czy kolację

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !