Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior zapiekany z baleronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 2 szt
baleron 30 dag
śmietana 0,5 szklanki
majonez 0,5 szklanki
papryka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
mleko 0,5 szklanki
cukier do smaku
tłuszcz do formy
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior zapiekany z baleronem

Podzielony na małe różyczki kalafior gotować przez kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem mleka i cukru, odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć kalafior. Baleron pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze śmietaną, majonezem tartym serem. Masę majonezową wylać na kalafior, oprószyć mieloną papryką, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.03.2013 18:19
bardzo apetyczny
ewaa 27.11.2011 15:25
świetny pomysł:)
Brigitte 20.11.2011 18:29
hmmm... zastanawiająca nowość
Angelika10 10.10.2011 22:05
super
Gosia32
Gosia32 23.03.2011 10:44
mniam;]
malaczarna23 21.03.2011 07:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak