Sposób przygotowania

Do miski wlać ciepłe mleko, dodać drożdże, rozetrzeć, wsypać mąkę, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, Gdy ciasto podrośnie dodać podgrzany miód, roztopione masło, odrobinę soli, jajka, cukier waniliowy, rodzynki i skórkę pomarańczowa, dokładni wymieszać i znów zostawić do wyrośnięcia. Łyżką nabierać porcje ciasta i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !