Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pomarańczy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 4 szklanki
koniak 50 ml
skórka pomarańczowa do smaku
cukier 4 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 30 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pomarańczy

Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach soku, dodać pozostały sok, koniak, cukier oraz skórkę i wymieszać dokładnie. Wlać do pucharków i wstawić do lodówki na ok 3-4 godziny. Śmietanę kremówkę ubić, przełożyć do szprycy i udekorować zastygnięta galaretkę, a następnie posypać skórką pomarańczową. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.06.2013 19:21
przepyszna jest taka galaretka
Ela15 25.08.2012 10:29
fajna
gosia47-47 19.03.2011 11:42
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak