Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka na ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1,5 szkl
skrzydełka kurczaka 7 szt
bulion drobiowy 2 kostki
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
natka pietruszki
woda 4 szkl
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka (udka) myjemy i obtaczamy przyprawą. Odstawiamy na ok. 1 godzinę. Kostki bulionowe rozpuszczamy w gotującej się wodzie. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Wszytki warzywa dodajemy do miski, dosypujemy ryż i mieszamy całość. Mieszankę ryżowo-warzywną wykładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy ścisło mięso i następnie zalewamy całość bulionem. Wstawiamy do piekarnika w naczyniu z przykrywką i pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrywkę żeby bulion zbędny odparował jeśli został. Pieczemy ok. 1,5 godziny w 150 stopniach. Na koniec posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak