Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem a następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec w temp. 180\'C ok 20 min. Sok ananasowy wlać do garnka i dodać proszek budyniowy oraz cukier, zagotować. Gotowy, ciepły nałożyć na biszkopt i pozostawić do przestygnięcia. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej wody i pozostawić, aż lekko stężeją. Śmietanę ubić a następnie dodać galaretkę. Gotową piankę nałożyć na ciasto i schłodzić w lodówce ok 60 min. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !