Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 sztuki
galaretka agrestowa 2 sztuki
sok ananasowy 1 litr
cukier 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 litr
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem a następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec w temp. 180\'C ok 20 min. Sok ananasowy wlać do garnka i dodać proszek budyniowy oraz cukier, zagotować. Gotowy, ciepły nałożyć na biszkopt i pozostawić do przestygnięcia. Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej wody i pozostawić, aż lekko stężeją. Śmietanę ubić a następnie dodać galaretkę. Gotową piankę nałożyć na ciasto i schłodzić w lodówce ok 60 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 24.01.2013 00:26
brzmi całkiem smacznie :)
caralajna 20.09.2012 09:37
pyszności
RenataZ-et 12.05.2012 14:02
bardzo smaczne
Jaheira11 30.09.2011 23:47
może być dobre
Jaheira11 30.09.2011 23:47
może być dobre
gosia47-47 19.03.2011 11:42
pycha
IlonaAlbertos 06.01.2011 18:55
Zapowiada się bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak