Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mielonej wołowiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 1 kg
sok pomidorowy 1,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki
szynka 15 plasterków
ser żółty 15 plasterków
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mielonej wołowiny

Do mięsa mielonego dodać bułkę tartą namoczoną w soku pomidorowym, rozgnieciony czosnek, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masę mięsną rozsmarować na kawałku folii, następnie ułożyć plastry szynki, a na nich plastry sera. Zwinąć w rulon, włożyć do formy i piec około 45 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.12.2013 22:18
Przepis wart wypróbowania.
ankaryba 22.05.2012 12:47
super!!!
Angelika10 20.11.2011 20:52
Pyszna
edyta44 12.07.2011 11:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak