Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dosypywać po łyżce cukru i odrobinie cukru waniliowego. Następnie dodać kakao, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do przygotowanej tortownicy i [piec 40 minut w temp120 stopni. [ciasto najpierw rośnie a potem osiada] Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać rum i wymieszać. Na ostudzone ciasto wyłożyć śmietanę, obsypać utartą czekoladą i włożyć do lodówki. Przed podaniem przenieść tort do zamrażalnika na godzinę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wow, piękny kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !