Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel wiedeński z ziemniakami w zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1
ocet jabłkowy 1/5 szklanki
olej ryżowy 1
sznycle z mięsa cielęcego z udźca 10 kotletów
jajko 2 szt
mąka 1/2 szklanki
sól i pieprz 1
papryka czerwona 1/2 łyżeczki
cukier 3 łyżki
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel wiedeński z ziemniakami w zalewie

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, obrać i pozostawić aż ostygną. do buliony wlać ocet, cukier, cebule siekaną, sól, pieprz i paprykę, zagotować, dodać 5 łyżek oleju ryżowego, wrzucić ziemniaki pokrojone w plasterki i odstawić na 20 minut.

Sznycle rozpić, opruszyć solą i pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, podawać z ziemniakami z zalewy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 12.04.2012 23:17
dobry pomysł na niedzielny obiad
agata1722
agata1722 23.09.2011 21:56
nawet niezłe
bami 30.06.2011 11:30
Interesujące te ziemniaki w zalewie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak