Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina po litewsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 70 dag
wędzona słonina 10 dag
cebula 4
bulion 2 szklanki
pomidory 3
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina po litewsku

Mieso pokroic w kostke, cebule na plasterki. Slonine drobno pokroic, stopic w glebokim rondlu i krotko podsmazyc na niej baranine. Dodac cebule i poddusic. Po 10 min wlac bulion, dodac pokrojone i obrane po uprzednim sparzeniu pomidory, dusic do godziny do poltorej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak