Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla jabłkowa

apb
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 250 g
olej 30 ml
woda 100 ml
sok cytrynowy
Nadzienie:
cynamon 1 łyżeczka
rodzynki 50 g
masło 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
cukier puder
jabłka 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla jabłkowa

Ciasto przygotować z mąki, oleju, jaj, wody i soku. Rozwałkować bardzo cieńko, posmarowac roztopionym masłem, posypać bułką tartą.
Wyłożyć jabłka pokrojone w cienkie plastry, rodzynki posypać cukrem i cynamonem. Zwinąć.
Piec w temperaturze 200 stopni, 45 min. Gorącą strucle posypać cukrem pudrem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.02.2011 20:20
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak