Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 i 1/2 Szklanki
cukier 2/3 szklanki
jaja 3
olwia 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
jabłka 5
cukier puder 1 szklanka
serek homogenizowany 2 kubeczki
masło 1 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
napój 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z kremem

Z białek ubić sztywną pianę utrwalić ją cukrem, mieszając kolejno dodawać: żółtko, mąkę z proszkiem, napój, oliwę i kakao. Jabłka obrać i pokroić na ósemki. Na natłuszczoną i posypaną blachę wylać ciasto i ułożyć na nim kawałki jabłek. Piec. Ok. 45 minut w temp. 200 stopni. Przygotować krem żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody. Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo żółtko, serki i na koniec rozpuszczoną żelatynę. Krem rozsmarować równą warstwą na ostudzonym cieście. Przed krojeniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 21.02.2012 09:40
ale pyszności
Krzysztof42 03.12.2011 14:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak