Sposób przygotowania

Z białek ubić sztywną pianę utrwalić ją cukrem, mieszając kolejno dodawać: żółtko, mąkę z proszkiem, napój, oliwę i kakao. Jabłka obrać i pokroić na ósemki. Na natłuszczoną i posypaną blachę wylać ciasto i ułożyć na nim kawałki jabłek. Piec. Ok. 45 minut w temp. 200 stopni. Przygotować krem żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody. Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo żółtko, serki i na koniec rozpuszczoną żelatynę. Krem rozsmarować równą warstwą na ostudzonym cieście. Przed krojeniem schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !