Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i poziomkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
czekolada 20 dag
cukier 2 szklanki
orzechy laskowe 10 dag
orzechy arachidowe 10 dag
migdały 20 dag
śmietana kremówka 3 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
poziomki 2 szklanki
tłuszcz do formy
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i poziomkami

Średniej wielkości formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Migdały i orzechy zemleć w maszynce do orzechów. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Czekoladę grubo posiekać, dodać do masy jajecznej, wsypać zmielone orzechy i migdały, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do przygotowanej formy i piec 40 minut w temp 180 stopni. Następnie ciasto wystudzić, nałożyć ubitą śmietanę z cukrem pudrem i posypać poziomkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 14.01.2013 09:44
smaczne
Pacia 15.04.2012 10:17
pięknie brzmi-kusi nazwą:)
IKrakowianka 22.09.2011 08:22
pyszne
mehia 15.02.2011 18:23
kuszące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak