Sposób przygotowania

Średniej wielkości formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Migdały i orzechy zemleć w maszynce do orzechów. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Czekoladę grubo posiekać, dodać do masy jajecznej, wsypać zmielone orzechy i migdały, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do przygotowanej formy i piec 40 minut w temp 180 stopni. Następnie ciasto wystudzić, nałożyć ubitą śmietanę z cukrem pudrem i posypać poziomkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    kuszące :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pięknie brzmi-kusi nazwą:)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !