Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po królewsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filetów śledziowych opakowanie
groszku konserwowego puszka
pęczek szczypiorku z cebulką - -
majonezu szklanka
gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki
sól - -
pieprz - -
liście sałaty - -
cebula 1
natka pietruszki - -
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po królewsku

Posikane jajka i szczypiorek łączymy z odsączonym groszkiem, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki mieszamy, lekko przyprawiamy solą i pieprzem. Na płaskim pólmisku układamy liście sałaty, na nich - w równych olościach - sałatkę, na sałatce porcje śledzia. Całośc posypujemy dość obficie piórkami cebuli i przybieramy natką pieptuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 23.02.2011 20:15
super
accee 17.02.2011 21:07
Pyszne
Monika192 31.01.2011 14:35
pychotka:)
Ewa111 22.01.2011 14:22
śledzie podane faktycznie po królwewsku
Ewa111 22.01.2011 14:22
śledzie podane faktycznie po królewsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak