Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sajgonki wiosenne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
marchewka 2 szt
grzybki mun 4-6 sztuk
kapusta pekińska 3 liście
cebula 1 duża
czosnek do smaku
sos sojowy na farsz
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
papier ryżowy 8-10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sajgonki wiosenne

Grzybki namoczyć( można użyć pieczarek) , mięso podsmażyć na oleju, dodać wymoczone i pokrojone grzyby oraz pieprz i sól do smaku.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i dusić kilkanaście minut.
Dodać pokrojony drobniutko czosnek i cebulę dusić aż cebula będzie miękka.
Papier zwilżyć wodą i położyć na desce, na każdym płacie układać farsz wg uznania, zawijać i smażyć w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 21.06.2012 20:38
Wypróbuję,
aga130982 23.10.2011 19:32
mniam mniam
agataw1990 28.07.2011 20:50
Wypróbuję, pewnie będą smaczne. Moje pierwsze się rozpadły;(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak