Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ceviche z wędzonej ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony łosoś 30 dkg
czosnek 2 ząbki
limonka 3 sztuki
oliwa 4 łyżki
biały ocet winny 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ceviche z wędzonej ryby

Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek pokroić na cienkie plasterki. Sparzyć limonki i wycisnąć z nich sok. Odkroić skórę z łososia i pokroić rybę w kostkę. Przełożyć do miski, dodać cebulę i czosnek, polać sokiem z limonki, octem winnym i oliwą, odrobinę posolić i posypać pieprzem. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.11.2011 09:27
fajne
Iwona51
Iwona51 28.05.2011 10:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak