Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 sztuki
cebula 1
ziemniak 2
marchew 2
jajko 2
olej 2 łyżki
majonez 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

Ugotować ziemniaki, marchew i jajka, obrać z łupinek. Śledzie pokroić w kostkę i dodać do nich drobno pokrojoną cebulę, wlać olej i wymieszać. Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć w podłużnej salaterce. Na to wyłożyć śledzie z cebulą. Następnie zetrzeć marchew na tarce o dużych oczkach i wyłożyć na śledzie. Marchew posmarować majonezem i posypać jajkiem startym na tarce o małych oczkach. Można dowolnie udekorować.

UWAGA: kładąc na siebie kolejne warstwy każdą należy ucisnąć łyżką. Z podanej proporcji wychodzi podłużna salaterka jak na zdjęciu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.09.2012 20:26
pycha
Mariusz10 07.01.2012 16:32
smaczne
Izabela28 10.06.2011 12:59
lubię śledzie solone:)
Krystyna32 06.03.2011 16:24
pycha
basia70 17.02.2011 12:28
bardzo dobre
MAR3STA 19.01.2011 21:39
super efekt;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak