Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, wbić jajka i dokładnie wyrobić ciasto. Następnie ciasto bardzo cienko rozwałkować i pozostawić do podeschnięcia. Gdy lekko przeschnie pokroić maszynką do makaronu. Ewentualnie ciasto pociąć w paski, położyć jeden na drugim i drobno pokroić nożem. Gdy chcemy makaron dłużej przechowywać, należy go wysuszyć.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ja jeszcze nigdy, ale może wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bombowy i domowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam domowy makaron, ma całkowicie inny smak niż kupny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    najlepszy
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    domowy najlepszy :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia35

    najlepszy bo domowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też taki robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !