Sposób przygotowania

Lubię cukinię i lubię kurki - czas połączyć smaki!

Cukinię umyć, odciąć końce, przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką delikatnie usunąć pestki, oprószyć wewnątrz solą. Kurki oczyścić, opłukać, osączyć, większe sztuki pokroić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną całą dymkę, dodać grzyby i posiekany czosnek, smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojony na kawałki serek i mieszać aż się rozpuści, na koniec dosypać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić całość solą oraz pieprzem. Bułkę pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować razem z natką pietruszki na proszek. Cukinię osuszyć papierowym ręcznikiem, wnętrze obsypać bułką z natką, napełnić farszem z kurek, wierzch także posypać bułką i ułożyć paseczki sera żółtego. Zapiekać ok. 20-30 min. w piekarniku nagrzanym do 160 st. C. Podawać na gorąco. Można wykorzystać zieloną cukinię albo małego kabaczka.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    na pewno pyszna, ja robię cukinię z kaszanką też fajnie smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychota,uwielbiam cukinię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam kurki, a ta propozycja jest świetna!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !