Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w żółwim tempie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
cebula 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
cukier 2 łyżki
wódka 2 łyżki
skórka pomarańczowa 1 łyżka
imbir świeży 2 cm
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w żółwim tempie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę.
Cebulę obrać, drobno posiekać, imbir drobniutko posiekać, skórkę też posiekać(lepsza jest kandyzowana).
Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, smażyć mięso 4-5 minut, przełożyć do rondla z gorącą wodą, podusić 3 minutki, wyjąć i osączyć.
Do rondla wlać 100 ml wody, dodać cukier , sos sojowy, wódkę, skórkę, imbir i cebulę, dodać mięso, przykryć rondel i na bardzo małym ogniu dusić około 4 godziny. Podawać np z ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.03.2012 23:10
Cóż za nazwa! Ale warto czekać te 4 godziny na danie finalne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak