Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 0,5 szkl
mięso mielone 1,2 kg
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
rosół warzywny 2-3 szkl
olej 1/3 szkl
grzyby suszone 5 dag
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w sosie grzybowym

Kapustę o luźnych liściach włożyć do dużego garnka i gotować kilka minut, odrywajac poszczególne liście, z liści ściąć nerwy.
Ryż ugotować na półsypko , gdy przestygnie wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i doprawić do smaku.
W liście zawijać farsz i formować gołąbki.
W garnku na spodzie ułożyć kilka liści kapusty, podlać olejem i ułożyć gołąbki. Wrzucić namoczone wcześniej grzyby suszone i zalać wywarem lub rosołem zrobionym z rosołków, przykryć i dusić do miękkości, a następnie wyjać gołąbki, zagęścić sos mąką i włożyć znowu gołąbki, gotować jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 21.03.2011 08:26
pycha lubię takie z sosikiem
MAR3STA 08.01.2011 19:05
moje ulubione!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak