Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek winogronowo-serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: 1 kg
winogrona 1 kg
ser cheddar 500 g
cukier 5 łyżek
masło 2 łyżki
oliwa 125 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Placek winogronowo-serowy

Z rozwałkowanego ciasta wyciąć kwadraty, zwilżyć oliwą i odstawić. Winogrona przekroić na pół, masło rozpuścić z cukrem. Na płatach ciasta układać połówki winogron i kawałki sera. Złożyć w trójkąty i piec w piekarniku przez 30min w 190st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.04.2011 21:42
Ciasto jakie ma byc?francuskie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak