Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsatka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałe, ale twarde pomidory 2-3
ogórki kiszone 2
ząbki kiszonego czosnku 2
czerwonej cebuli 1/2
czubata łyżka posiekanego cienkiego szczypiorku 1
sól, pieprz mielony do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Salsatka

nie sałatka... nie sos...nie salsa... może salsatka? :-)))

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ pokroić w drobną kostkę. Ogórki, czosnek i cebulkę także pokroić w drobną kostkę. Dodać szczypiorek, oliwę, doprawić solą i pieprzem. Taka prosta salsatka jest świetnym dodatkiem np. do placków ziemniaczanych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 11.05.2011 23:13
pychota
MAŁY 11.01.2011 16:02
fajna nazwa
Karolcia12 06.12.2010 20:17
wygląda pysznie
anecia04 03.09.2010 11:31
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak