Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASA MARCEPANOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 350 gram
cukier puder 450 gram
białko
alkohol 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MASA MARCEPANOWA

Migdały sparzyć,obrać ze skórki i zemleć w maszynce do orzechów.Następnie zagnieść z połową cukru,białkiem i alkoholem.Zawinąć w folię i włożyć na 24 godziny do lodówki.Oziębioną masę utrzeć z pozostałym cukrem pudrem.Można ją zabarwić różnymi barwnikami spożywczymi i formować dowolne kształty,np.różyczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.05.2012 21:41
rewelacja;))
barbara11561 24.11.2011 12:14
świetna
Izabela28 14.06.2011 12:39
uwielbiam marcepan:)
pigila
pigila 02.03.2011 20:27
super
basia70 17.02.2011 12:26
muszę wypróbować
MAR3STA 19.01.2011 21:37
koniecznie muszę wypróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak