Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik jogurtowo-śmietankowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jogurt naturalny 0,5 l
cukier 3 łyżki
rabarbar 1 kg.
cukier 3/4 szkl.
wino białe 1 szkl.
śmietana 30% 3/4 szkl.
wiórki czekoladowe
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: torcik jogurtowo-śmietankowy

do tortownicy włożyć gotowy biszkopt lub upiec,5 płatków żelatynynamoczyć w zimnej wodzie,jogurt wymieszać z cukrem,żelatynę odcisnąć,podgrzać i rozpuścić dodać do jogurtu i wymieszać wylać masę na biszkopt i wstawić do lodówki na ok.3 godz.rabarbar umyć i pokroić na kawałki jedną łodygę zostawić całą,włożyć do rondla,zalać winem,dodać cukier i dusić 10min,zmiksować,białą i czerwoną żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,połączyć z masą rabarbarową,wystudzić mieszając,wylać na masę jogurtową i wstawić do schłodzenia na ok.4 godz.ubić śmietanę i udekorować tort pozostałym rabarbarem i wiórkami czekoladowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 24.11.2011 15:30
pyszny
Monika193
Monika193 30.09.2011 19:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak