Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową możemy podać nie tylko z tartą bułką. Można z niej zrobić np. pyszną sałatkę...

Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić, wymieszać zawartość energicznie wstrząsając. Fasolki opłukać, przyciąć końce, ew. usunąć łyka. Zalać osolonym wrzątkiem, gotować aż zmięknie, ale zostanie jędrna, odcedzić. Jeszcze ciepłe pokroić na kawałki i zalać sosem, odstawić na ok. 30 min.. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, sparzyć, osączyć. Do zamarynowanej fasolki dodać pomidory, cebulę i zieleninę, dokładnie wymieszać. Podawać jako jarzynkę do dań obiadowych albo lekkie danie kolacyjne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię fasolkę szparagową
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja też fasolkę bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    ładnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !