Sposób przygotowania

Szatkujemy kapustę, marchew ścieramy na tartce . Do naczynia z kapustą i marchewką sypiemy sól, cukier i kminek- mieszamy. Jabłka kroimy w plasterki , tylko nie obieramy ich . W dużych słoikach kładziemy ciasno kapustę z marchewką , musimy cały czas ciasno ubijać i przekładamy warstwami jabłka , słoje napełniamy do 3\\4 wysokości . Zakręcamy słoiki i zanosimy w ciemne chłodne miejsce niech postoją z tydzień . A po tygodniu są gotowe już do spożycia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezwykle prosta..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !