Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 kg
mięso wieprzowe 1 kg
cebula 0,20 kg
bułka czerstwa 0,40 kg
mleko 1/2 l
jajko 4 szt
tłuszcz 0,10 kg
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kapusty

Kapustę oczyścić, opłukać, ugotować i zemleć w maszynce wraz z mięsem. Cebulę pokrajać w plastry i przesmażyć na tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć. Wszystkie składniki połączyć, dodać jaja, sól, pieprz i dokładnie wyrobić masę. Brytfannę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Włożyć wyrobioną masę i upiec. Po upieczeniu pokrajać na 10 porcji i podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 05.07.2011 18:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak