Sposób przygotowania

żółtka ytrzeć na krem z 1/2 cukru.białka ubić na sztywno z resztą cukru i połączyć z żółtkami,dodać mąkę i wymieszać wylać do tortownicy i upiec 40min.w temp.160st.po wystudzeniu przekroić na dwa placki,przygotować krem,mleko zmiksować z mąką,mieszając gotować w kąpieli aż masa zgęstnieje,mardarynę utrzeć z cukrem,powoli dodawać po łyżce budyniu mieszając,połowę kremu posmarować na placku,wstawić do lodówki,rabarbar umyć pokroić i zalać winem,dodać cukier i gotować 5min.1/3 odłożyć a resztę zagęścić mąką ziemniaczaną zmieszaną z odrobiną wody,wystudzić i posmarować na kremie,przykryć drugim plackiem,posmarować resztę kremu,na wierzch rozłożyć odłożony rabarbar i zalać tężejącą galaretką rozrobioną w 3/4 porcji wody,schłodzić i posypać boki wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nie wiem czy mi się zdaje czy zapomniałaś o proszku do pieczenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    to jest tort bez proszku do pieczenia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dzięki za przypomnienie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super tort

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !