Sposób przygotowania

Buraczkowa jarzynka to przeważnie drobno starta \"paciaja\" na ciepło. Spróbujcie sałatki z buraczków z balsamico, są kwaśno-słodkie i pyszne.

Buraki wyszorować, upiec do miękkości w piekarniku (30-45 min. w zależności od wielkości), ostudzić, obrać ze skórki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Buraki i jabłko zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, dodać cebulę i natkę. Ocet wymieszać z oliwą, dodać cukier, sól i pieprz, polać sałatkę. Dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce przynajmniej 30 min.. Tak przygotowane buraczki można ułożyć ciasno w słoiczku i przechowywać kilka dni w lodówce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda smakowicie
  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo lubie dodatek octu balsamicznego!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    u mnie w domu uwielbiaja buraczki, zrobie wg twojego przepisu;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    to cos dla mnie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !