Sposób przygotowania

Ciasto dokładnie wystudzić, przekroić wzdłuż na dwa blaty. Nasączyć obydwa blaty ostudzoną kawą z dodatkiem mleka oraz posłodzoną.

Krem: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i pod koniec ubijania dodać do śmietanki. Około 1/3 masy odłożyć na bok, do reszty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach około 3/4 tabliczki czekolady.

Ciasto przekroić na dwie części.Na pierwszy blat rozsmarować dżem, banany przeciąć wzdłuż i wyłożyć spód ciasta (ja cześć łamałam na pół) Skropić sokiem z cytryny, a następnie wyłożyć masę śmietankowo - czekoladową. Wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Na sam wierzch wyłożyć odłożoną część śmietanki. Ozdobić resztą startej czekolady. Schłodzić.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    czekoladowo-bananowe... Rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tylko kawka do tego i rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ilonkowy

    super ciacho! uwielbiam banany;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !