Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krakersy z masą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
mleko 1|2 litra
cukier 5 łyżek
kasza manna 5 łyżek
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
masło 250 g
żółtko surowe 1 szt.
galaretka czerwona 1 szt
czekolada 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: krakersy z masą

Na dnie średniej blachy ułożyć warstwę ciastek.Zrobić masę;mleko,cukier,i kaszę mannę gotować na wolnym ogniu ok.5min.ciągle mieszając.Odstawić,utrzeć masło z żółtkiem i odrobiną kwasku cytrynowego,dodając stopniowo ostudzona kaszę i schłodzić.Rozrobić galaretkę.Na krakersy wylać masę z kaszy polać galaretką i ułożyć wierzchnią warstwę krakersów.Polać roztopioną czekoladą.Można ozdobić posypką do tortów i kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak