Sposób przygotowania

Krem karpatkowy w proszku przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu: W polowie szklanki mleka rozpuszczamy proszek, resztę mlega podgrzewamy, dodajemy 6 łyżek syropu z liczi. Jak zaczni wrzeć wlać rozpuszczony proszek, gotować na małym ogniu, ciągle mieszając aż krem zgęstnieje.
Połowę liczi kroimy w kosteczke. Do 4 pucharków wkładamy po 4 biszkopty, polewamy łyżeczką syropu z liczi, układamy pokrojone liczi, następnie nakładamy gotowy krem karpatkowy 3/4/, po 2 biszkopty i 2 sztuki liczi, pozostałą 1/4 kremu i dekorujemy pozostałymi owocami. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Zamiast liczi polecam również brzoskwinie w syropie.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Deser bardzo smaczny! Przyszła mi jednak taka refleksja: Moda chińska dziś nastała ,cały kraj opanowała.Chińskie rzeczy kupujemy , nawet chińskie śliwki jemy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no i jest pomysł na wykorzystanie liczi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jak dla mnie trochę za słodki, ale wygląda bardzo ciekawie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagoda4

    Może być dobre !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagoda4

    Może być dobre !
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    słodziutki deserek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    cudo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !