Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z jagnięcia

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 1kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jaja 2
sól 1 łyżeczka
szczypior 1 łyżka posiekanego
natka pietruszki 1 łyżka posiekanej
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jagnięcia

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. W dużej misce dokładnie mieszamy mięso, tartą bułkę i jajka. Dodajemy przyprawy i skórkę z cytryny, dobrze mieszamy. Kształtujemy klops. Pieczemy ok. 1 godz. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.07.2011 08:14
uwielbiam jagnecinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak