Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Steki z polędwicy 2szt 220g
pieczarki 50g

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z grzybami

Ząbki czosnku przekrój na pół włóż do miski z 8 łyżeczkami oliwy oraz 2 gałązkami rozmarynu dołóż mięso i marynuj przez noc Ziemniaki pokrój w ćwiartki ułuż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia oprósz solą i pieprzem przyprawą do ziemniaków prymat tymiankiem skrop oliwą piecz na brązowo ok 30-35min w temp 200c pieczarki pokrój w plastry i na 10 min przed końcem pieczenia dołóż do ziemniaków posyp solą i pieprzem oraz odrobiną oliwy powinny się ładnie zrumienić Steki wyjmij z marynaty oprósz solą morską i pieprzem grilluj wielokrotnie przewracając pre 6-10min podawać razem z pieczarkami i ziemniakami udekorować rozmarynem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:21
super
Justyna Jussstiii 19.08.2011 09:20
super
Anna141
Anna141 14.05.2011 10:30
pyszne
Małgorzata113 04.07.2010 09:50
Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak