Sposób przygotowania

Gruszki pokroić w cząstki, usunąć z nich gniazda nasienne. Owoce rozgotować w bardzo małej ilości wrzącej wody. Miękkie owoce przetrzeć przez sito. Przecier podgrzać i przełożyć do słoików. Pasteryzować ok. 30 minut. Podawać jako dodatek do deserów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam;]
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszystko, co z gruszkami, a taki przecier to fajna sprawa, np. jako sos do naleśników.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny przecier, do deserów idealny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !