Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z gruszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 kg
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z gruszek

Gruszki pokroić w cząstki, usunąć z nich gniazda nasienne. Owoce rozgotować w bardzo małej ilości wrzącej wody. Miękkie owoce przetrzeć przez sito. Przecier podgrzać i przełożyć do słoików. Pasteryzować ok. 30 minut. Podawać jako dodatek do deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.12.2012 22:18
smaczny przecier, do deserów idealny
IlonaAlbertos 01.12.2011 00:47
Uwielbiam wszystko, co z gruszkami, a taki przecier to fajna sprawa, np. jako sos do naleśników.
Gosia32
Gosia32 17.05.2011 10:53
mniam;]
Iwona51
Iwona51 02.04.2011 00:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak