Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 60 dkg
cebula 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
pieprz do smaku
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia

Płaty wymoczyć, zdjąć skórkę, pokroić w bardzo drobną kostkę. Cebulę obrać i także jak najdrobniej pokroić. Oba składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę i przyprawy. Ciągle mieszając, wlewać stopniowo olej, aż masa zacznie przypominać w konsystencji mięsny tatar. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 26.11.2011 14:18
napewno wypróbuję
Agnik 01.06.2011 10:22
nie jadłam jeszcze takiego ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak