Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dżem słoik
bakalie 50 gram
mleko 3/4 szklanki
mąka 1 sklanka
cukier 1 szklanka
jajko 3 sztuki
margaryna 150 gram
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek

Żóltka ucieramy z cukrem, doddajemy mąkę sodę i kakao,mięszamy i powoli dodajemy marmoladę i małym strumykiem mleko, a na koniec rozpuszćzoną margarynę , białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy, pod koniec dodajemy bakalie, wlewamy do formy pieczemy ok 40 minut,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 21.10.2011 11:53
pyszny
Agnik 31.08.2011 15:29
super
ronald88 04.08.2011 16:38
super
Adamorek 19.05.2011 14:41
pycha
Agnieszka/picola 15.05.2011 23:02
lubię mazurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak