Sposób przygotowania

Bakłażan obieramy, kroimy na plastry solimy z obu stron.
Z oliwy, przeciśniętego przez praskę czosnku, posiekanej papryczki chili, sosu chili i soku z cytryny robimy marynatę. Wrzucamy do niej krążki kalmara- dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 1 godz.
Bakłażana płuczemy z soli, osuszamy dokładnie i smażymy na odrobinie oliwy z obu stron.
Kalmary wraz z marynatą wrzucamy na rozgrzaną patelnię- smażymy króciutko, aż kalmary z przezroczystych staną się białe.
Na talerz wykładamy rukolę, kładziemy na niej plasterki bakłażana, kalmary i polewamy sosem, który pozostał z marynaty i smażenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo ciekawe,nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    uwielbiam kalmary

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !