Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser 1 kg
jajko 5 sztuk
budyń śmietankowy 1 opakowanie
kasza manna 2 łyżki
margaryna 25 dkg
olejek waniliowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkopcie

Przygotować ciasto: ubić 2 jajka z cukrem, dodawać powoli masę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blachę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piec 20 minut.
W tym czasie przyrządzić masę: ser zmielić, margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po kolei żółtka, budyń, kaszę mannę, aromat waniliowy,a następnie, małymi porcjami, zmielony ser. Ubić sztywną pianę z białek, delikatnie wymieszać z masą serową. Wyłożyć masę serową na biszkopt, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 17.07.2012 18:08
pycha
IKrakowianka 19.10.2011 22:40
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak