Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. W drugiej misce drożdże pokruszyć, zalać 50 ml wody letniej wody i wymieszać, dodać 200 ml wody cieplej, cukier sól, oliwę i 30 dkg mąki. Wyrobić ciasto. Oprószyć pozostałą mąką i rozwałkować na prostokąt 40 x 30 cm. Masło pokroić na plasterki cienkie (schłodzone masło). Rozłożyć na jednej części ciasta, przykryć drugą częścią ciasta. Wyrobić z masłem, rozwałkować jeszcze raz, pokroić na kwadraty, zwijać rogale, ułożyć na blasze, postawić do wyrośnięcia na 30 min, roztrzepanym jajkiem posmarować i piec w temp 225 stopni około 30 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Przepis interesujący.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    zawsze kupuje ale muszę chyba zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Lubię takie małe przekąski.
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Mysle, ze smaczne, bez udziwnien.Sprobuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    wolę nasze polskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Super pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !