Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z jabłek faszerowanych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 12-15 sztuk
cukier 5 łyżek
rodzynki garść
migdały bez skórki 20 sztuk
migdały gorzkie bez skorki 5-6 sztuk
żółtko jajek 5
śmietanka 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z jabłek faszerowanych

Z jablek usunac gniazda nasienne, kilka drobno posiekac, zmieszac z cukrem rodzynkami i posiekanymi slodkimi migdalami oraz gorzkimi-dla zapachu nadziac pozostale jablka i upiec. gdy beda gotowe, utrzec zoltka z cukrem i smietanka, podgrzac w rondelku, mieszajac az zgestnieje, zalac jablka na polmisku i wsawic na krotko do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.08.2012 19:38
smaczne
kasienka23 20.01.2012 11:04
ciekawy przepis
Tika4444 15.01.2011 16:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak