Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i kaszą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 30 dag
kasza jęczmienna 100 g
cebula 1 szt.
tłuszcz do polania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kaszą

Mąkę połączyć z solą, gorącą przegotowana wodą. Wyrobić ciasto. Kaszę ugotować, mięso zemleć i połączyć z kaszą,dusić z cebulą. Ciasto rozwałkować, Szklanka wydusić koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, lepić. Wrzucać na gotująca się wodę, po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty. Polewać skwarkami ze słoniny, cebulą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 23.06.2012 13:33
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak