Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops faszerowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
jajko 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
kajzerka 0,5 szt
cebula 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt
papryka marynowana 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Klops faszerowany

Na oleju zeszklić posiekaną cebulkę. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać cebulkę, rozgnieciony czosnek, namoczoną w wodzie i odciśnięta kajzerkę, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić masę mięsną. Połowę tak przygotowanego mięsa wyłożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Na mięso nałożyć pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, przykryć pozostałym mięsem. Wstawić do piekarnika i piec około 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.05.2012 16:33
zapowiadają się smacznie
romanrafal
romanrafal 22.01.2012 09:07
smaczne
mehia 31.01.2011 08:50
ciekawe ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak