Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z porzeczek z ogródka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z porzeczek 0,5 litra
mleko 1 niepełna szkalanka
cukier 6 łyżek
mąka ziemniaczana 3-4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z porzeczek z ogródka

Mleko mieszamy z cukrem, podgrzewamy, dodajemy sok. Make ziemniaczana mieszamy z niewielka iloscia wody , dodajemy do mleka i mieszajac zagotowujemy. Po zagotowaniu jeszcze chwile gotujemy na malym ogniu. aby odparowac nadmiar wody. Bydyn powinien byc dosc gesty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.06.2011 12:22
Uwielbiam domowe kisiele i budynie! :) Takie są najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak